Indeling en faciliteiten

Kasteel Lapeyrouse ligt prachtig op de grens van de Haute-Savoie en de Ain. Omringd door bossen, bergen, wijngaarden en velden. Met uitzicht op de Rhône-vallei. Het Lac du Bourget, het grootste natuurlijke meer van Frankrijk, ligt op slechts 10 minuten rijden. De omgeving biedt een breed palet aan activiteiten op sportief, cultureel en culinair gebied.

Controleer beschikbaarheid van het kasteel

Bekijk de prijs en de beschikbaarheid voor Chateau Lapeyrouse

Aankomst datum:

Vertrek datum:

[string_chosen_admin_search_type]

Aantal accommodaties:

Volwassenen:

Kinderen:

 

 

Zoeken ...

×
Accommodation 1

Ervaar het kasteelgevoel

Het karaktervolle kasteel Lapeyrouse herbergt 9 appartementen variërend in grootte van 65 – 170 m2, ieder voorzien van eigen keuken en badkamer. Er zijn 17 slaapkamers en in totaal 38 slaapplekken. Daarnaast is er recentelijk een spiksplinternieuwe professionele keuken gebouwd, uitgerust met alle benodigde apparatuur en serviesgoed om voor de hele groep te kunnen koken of catering te laten verzorgen. Kasteel Lapeyrouse is een ideale locatie om samen bijeen te zijn, maar toch ook volop privacy te hebben in uw eigen appartement.

La Cuisine: professionele keuken (60 m2)

Recentelijk is een gedeelte van het kasteel omgebouwd tot professionele keuken om het kasteel nog geschikter te maken voor het de ontvangst van groepen. Deze is voorzien van alle apparatuur om er door een (professionele) keukenbrigade de heerlijkste maaltijden te bereiden of catering te laten verzorgen. De keuken maakt onderdeel uit van appartement Pluton, waar gasten of (ingehuurde) keukenbrigade kunnen slapen. De entree van de keuken ligt aan de binnenplaats van het kasteel. Deze overdekte binnenplaats kan perfect ingericht worden om er ‘en groupe’ te ontbijten, lunchen of dineren.

La Grande Cour: overdekte binnenplaats (150 m2)

Via de dieprood geverfde metershoge kasteeldeuren komt u uit op de binnenplaats van het kasteel. Deze is overdekt met een sfeervol, high quality tentdoek waar u heerlijk beschut kunt zitten, ook als het regent. Een sfeervolle centrale plek in het kasteel die voor speciale gelegenheden geheel naar wens in te richten valt om er met zijn allen te ontbijten, lunchen, borrelen, eten of dansen. Een magische plek die u om kunt toveren tot het kloppend hart van het kasteel, waarvandaan iedereen toegang heeft tot zijn eigen appartement.

Château Lapeyrouse is gebouwd aan het begin van de 19e eeuw

Château Lapeyrouse is gebouwd aan het begin van de 19e eeuw. Naar Turijns ontwerp, want Savoie maakte in die tijd deel uit van Italië. De naam van het kasteel stamt van de familie De La Pérouse, die rond 1660 hertog en hertogin van Savoie waren. Eerder al stond op deze grond Château Cussiou, een laatmiddeleeuws kasteel waarvan de fundamenten nog steeds zichtbaar zijn aan de rand van de kasteeltuin. De huidige Nederlandse eigenaren hebben er jarenlang hard aan gewerkt om het kasteel in oude luister te herstellen en te voorzien van modern comfort zodat groepen er nu een onvergetelijk verblijf kunnen hebben.